Flyturen
Det gikk veldig greit å levere syklene på Torp. Vi hadde kjørt dem bort på flyplassen dagen før. 

Vi hadde noen store vesker i armert plast som vi pakket sykkelveskene i. Dermed fikk vi færre kolli å styre med.

Flybytte på Schiphol gikk helt greit. Vi tør ikke reise med Ryanair og andre billigselskaper når vi har med sykler. Da må du først ta ut bagasjen (og syklene er ofte sene) før du kan booke inn på neste fly. Det kan bli stresset.

Det tok tre kvarter før syklene dukket opp på de Gaulle. Når de endelig kom så kom de et helt annet sted enn resten av bagasjen. 

Været
Jeg tror vi kan si at det var vindstille og varmt. Det var tildels ekstremt varmt. Vi hadde noen få regndrypp den første kvelden og noe en natt vi overnattet ute.

Formen
Ruta vi hadde valgt var ingen pensjonistrute. I alle fall ikke i den varmen vi hadde. Alle byene og tettstedene lå ved Loire. Loire lå nede i en smal dal med bratte sider. Hver gang vi skulle inn til en by fikk vi god utforkjøring. Det fikk vi ikke ut av byen. 

Drikkevann
Vi kjøpte drikkevann der vi ikke fikk fylt fra springen. Springvannet var ikke like godt over alt. Det var varierende kvalitet på kjøpevannet også. 

Offentlig transport
Vi tok tog et par ganger. Ingen problemer med syklene, men vi opplevde at det var dårlig merket når vi skulle fra fly til tog på de Gaulle flyplass i Paris. Vi ble dessuten fortalt på forhånd (fra info på nett og reisebyrå) at syklene måtte pakkes i pappesker på toget. Det var ingen som kjente til noen slike krav på stasjonen. 

Overnattingene
Vi hadde forhåndsbestilt første natten på et hotell i La Guerche sur L ́aubois. Ellers tok vi alt på sparket. Syklet vanligvis til klokken kl 18.00 før vi begynte å se etter overnatting. 

Vi brukte det vi fant. Noe overnattinger var veldig bra og noe var dårligere. En natt fant vi ikke noe ledig og lå et par timer i en åker. Eneste natt med regn — heldigvis bare noen drypp. For første gang hadde vi ikke med oss telt på sykkelturen. 

Ellers hadde vi et problem med hotellet første natta. Det sto nemlig et helt annet navn på Voucheren enn det som sto på hotellet og ingen hadde hørt om vårt hotell. heldigvis er det ikke mange hotell i La Guerche sur L ́aubois. Jeg tror det er to. 

Språket
Det går til nød på engelsk — dersom du ikke kan fransk. Anne er ganske god i tysk og hadde tatt et fransk-kurs vinteren før vi dro slik at hun forsto et og annet ord. 

Frankrike
Frankrike er et stort land med varierende landskap. Vi har bare sett en liten del, men det var en spennende og morsom tur — og Paris er Paris.